Мінінфраструктури створить умови для залучення інвесторів у вітчизняні порти

Залучення інвестицій у розвиток портової інфраструктури та підприємств галузі буде забезпечено на законодавчому рівні. Міністерство інфраструктури прискорить підготовку усіх необхідних нормативно-правових актів та представить їх на розгляд Кабінету Міністрів України. Зокрема, йдеться про прийняття вже у поточному році Закону «Про морські порти України», Закону «Про судноплавство на внутрішніх водних шляхах» та внесення відповідних змін до Кодексу торговельного мореплавства. «Ми створимо прозорі та зрозумілі інвестору правила гри, оскільки без них розвивати галузь та конкурувати неможливо. Правила повинні бути однакові для всіх. Я прошу всіх забути про конкуренцію між державним та приватними підприємствами. У нас одна мета, яку перед нами поставлено Президентом – це створення потужної транзитної держави, масштабний розвиток інфраструктури», — наголосив перший заступник Міністра інфраструктури Костянтин Єфименко під час наради із керівниками портів та представниками приватного бізнесу морської галузі.

Після підготовки пакету будуть проведені громадські з обговорення проектів. Під час підготовки документів будуть враховані пропозиції та ідеї професіоналів галузі. «Зазначені акти зараз є трьома основними векторами роботи наших фахівців та експертів. Прийняття законів та змін до Кодексу зараз не просто важливе, а життєво необхідне для подолання перешкод у залученні бізнесу в портову сферу», — зазначив голова Укрморрічфлоту Сергій Крижановський.

Слід зазначити, що позиція Міністерства інфраструктури щодо прав власності на причали та акваторії портів залишається незміною. «Причали та акваторії портів безперечно мають залишитися у власності держави. Забезпечувати безпеку судноплавства будуть лише капітани портів, як представники влади», — підкреслив Костянтин Єфименко.

Оставьте комментарий